Nu mai arunca aceste parti ale legumelor si fructelor! Uite cum te ajuta

Toti medicii ne recomanda consumul de fructe si legume, insa putin stim ca aruncam, deseori, cele mai bune parti ale acestora. Uite de ce este bine sa le utilizezi s pe acestea si care sunt beneficiile lor!

Iata lista fructelor si legumelor cel mai des folosite si a caror coaja ajunge la cosul de gunoi. Frunzele de sfecla: Frunzele de sfecla sunt pline de fibre, calciu, fier si o multime de vitamine importante organismului.

Coaja de pepene verde: Pepenele verde contine un amino acid denumit L-citrulina, despre care se crede ca imbunatateste performantele sportive. Un studiu din 2003 arata ca citrulina care ajuta si la indepartarea nitrogenului in sange se regaseste in coaja acestuia.

Frunzele de napi: Ca si napii, frunzele acestora sunt pline de vitamina A si K, fibre, fier dar si potasiu.

Coaja de cartofi: Cartofi sunt o sursa importanta de fibre, insa coaja contine vitaminele, B, C, fier, calciu si potasiu si multi alti nutrienti.

Semintele de dovleac: Jumatate de cana de seminte de dovleac pe zi iti asigura necesarul de magneziu benefic corpului.

Coaja de portocala: Substanta chimica de la nivelul cojii de portocale si a altor citrice ajuta la reducerea nivelului colesterolului din organism mai mult decat diferite tratamente medicamentoase.

Compusii acesteia lupta chiar si impotriva bolilor de inima si a zonelor inflamate.

Coaja merelor: Un antioxidant puternic se ascunde in coaja merelor. Acesta este bun pentru pastrarea sanatatii creierului si al plamanilor. De asemenea, coaja merelor contine multe fibre si vitamine decat fructul in sine.

Loading...