Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului

În afară de capacitatea lor de a oferi gust mâncărurilor, ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de cancer, arată un studiu recent.Usturoiul, ceapa şi arpagicul fac parte din clasa allium a legumelor. Acestea sunt crescute aproape pretutindeni în lume şi se află la baza multiplelor preparate.

Studiile anterioare au arătat că anumiţi compuşi din legumele allium, inclusiv flavanolii sau compuşii organosulfurici, sunt bioactivi. Unii dintre aceştia sunt consideraţi o piedică în dezvoltarea cancerului. Cercetători din cadrul Spitalului Universitar din China au demarat, recent, un studiu pentru a înţelege modul în care consumul unei cantităţi mari al acestor legume poate preveni dezvoltarea cancerului colorectar în cazul oamenilor, scrie Medical News Today.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat 833 de indivizi afectaţi de cancer colorectal şi 833 de participanţi din grupul de control, ce aveau vârsta, sexul şi locaţia similară. Fiecare participant a fost intervievat privind obiceiurile lor alimentare cu ajutorul unui chestionar ce calcula frecvenţa anumitor alimente.

Cercetătorii au descoperit că există o relaţie semnificativă între nivelul de legume allium pe care un individ le consumă şi riscul de dezvoltare a cancerului colorectal. Rezultatele au arătat că adulţii ce consumau o cantitate mai mare de legume allium prezentau un risc de dezvoltare a cancerului colorectal cu 79% mai redus faţă de cei ce consumau o cantitate mai redusă.

Bonus: Acestea sunt alimentele care te ajuta sa ai un ficat sanatos.Ficatul, cel mai mare organ din corpul uman îndeplinește cele mai multe funcții în organism, peste 500. Cu ajutorul lui are loc procesarea a ceea ce mănânci, bei, el metabolizează glucidele, lipidele, secreția bilei. Pentru sănătatea organismului uman este esențial ca ficatul să funcționeze corespunzător. Află ce poți face pentru a-l menține sănătos cât mai mult timp.

Stilul de viață haotic, sedentarismul, mâncatul haotic, consumul de alcool și fumatul dăunează grav ficatului. Iată ce poți face pentru a menține ficatul sănătos: Limitează consumul de alcool. Este știut faptul că alcoolul distruge celulele hepatice și există riscul crescut de ciroză alcoolică.

Evită acumularea de kilograme în plus. Obezitatea dăunează grav ficatului. De aceea, trebuie să faci sport, să mănânci echilibrat, fără grăsimi și fast-food și să nu fii sedentar. Hidratează-te corespunzător. Bea zilnic cel puțin 2 litri pe apă. Nu uita: atunci când ești deshidratat toxinele se adună în corp și nu sunt eliminate.

Fă-ți analizele de sânge măcar o dată pe an. Inclusiv cele pentru hepatită. Pentru hepatita B există vaccin, pe care este bine să îl faci. Alimente care îți ajută ficatul: Este un fruct care conține antioxidanți ce au rolul de a proteja în mod natural ficatul.

Efectele protectoare ale grapefruitului sunt cunoscute în două moduri – prin reducerea inflamației și protejarea celulelor. Un pahar cu suc proaspăt de grapefruit ajută la eliberarea enzimelor detoxifiante şi ajută la spălarea toxinelor carcinogene. În plus, sunt și studii care arată că antioxidanții din acest fruct pot să reducă dezvoltarea fibrozei hepatice.

Sunt studii care susțin că afinele au rolul de a proteja ficatul de toxine. Conțin resveratrol care aduce o mulțime de beneficii ficatului, inclusiv ajută la scăderea inflamației, dar reușesc și să prevină creșterea nivelului antioxidant.Sfecla roșie. Mai exact, sucul de sfeclă de zahăr protejează ficatul de daune și inflamații oxidative, toate crescând în același timp enzimele naturale de detoxifiere.

Acest fruct ajută organismul să producă glutationul, un compus necesar pentru curăţarea ficatului de toxinele periculoase. Fiind bogate în pectină, merele conţin constituenţi necesari pentru curăţarea organismului şi eliberarea toxinelor.

Loading...